Friday, July 13, 2012

Rutin Harian Sekarang!

Salam Blogger sayang.....

saya seorang yang lactose pada susu tepung...masa pregnant kan Umar Asif,saya daha try semua jenis susu tepung tapi semua saya lactose..aper itu lactose?kesan nyer mcm mn?----sebelum saya tahu saya seorang yang lactose pada susu tepung ni,saya try minum susu mamil tp kesan nyer saya sakit perut,buang air besar cirit sikit,kentut busuk(sori klu bunyi mcm kotor,sekadar perkongsian jer tau),pastu saya try susu enfa n semua yang lain pon sama kesan nyer...last sekali saya jumpa doctor n bagi tau nyer dan rupe² nyer saya lactose pada susu,perut saya xleh sesuai ngan susu tepung..jadi akhirnyer saya minum HL,tu pun permulaannyer kesannyer masih sama tapi x ketara sgt so saya proceed HL dan juga DUTCH LADY dalam kotak tu sahaja sb memula sahaja saya sakit perut pastu ok dan ok...sampai bertimbun² kotak² itu semua di celah sudut umah saya masa tu..tapi kali ni,suami saya masih lagi cadangkan susu tepung,tapi saya xyakin takut rugi nnti beli pastu tercirit pastu x minum..klu ader yang mcm 3 in 1 tu ok lagi kan,ni dalam kotak or tin jer untuk ibu mengandung...last sekali saya amik anmum materna(origanal)..pagi saya minum ptg baru rasa sakit perut angin keluar busuk la jd kiter x selesa tapi saya kuatkan semangat try lagi dan lagi..alhamdulillah sampai arini ok..setakat sakit sikit x memulas nak buang air besar ok la....lagi pon susu tepung ni(anmum) xmanis sgt mcm susu lain..biler minum pon tekak saya leh terima...dan juga saya masih BF kan anak saya,jadi saya kene double kan minum susu tp tp saya minum sekali sehari jer hihihihihuhuhu...

-ibu² di sana minum susu aper?jom kongsi pendapat nak hihihi....

5 comments:

  1. Sy suka yg coklat.. Mmm nanti kna cerai susu kn dgn umar.. Kesian plk..

    ReplyDelete
  2. setakat ni dia bf sy lg..insyallah ceraikan susu ms dia genap 2 taun (try)...doc kata buleh nak bf tp kene double minum susu la

    ReplyDelete
  3. yealah.. ore tua kata kan nanti xleh pulak kongsi susu ngan adik.. tp xthu jgk sy.. huhu

    ReplyDelete
  4. Anmum kan susu berkonsepkan tanpa gula tambahan.. saya pn amik anmum lacta... ms pregnant dh tentu Anmum materna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for info the lekit lekit story :)

      Delete