Monday, January 30, 2012

salam di pagi hari yg agak ceria sikit!!!

tajuk mcm aper kes!!! hahaha--arini jiwa ok sikit,serabut tu kurang hahaha..sebenarnyer saya ni byk pikir,benda yang xperlu pikir saya pikir...benda yg ptt pikir minggu depan saya dh pikir...memang style saya mcm ni...tapi pasal anak..ari² saya pikir,pikir mcm mana dia kat taska tanpa dilihat saya ...saya memang xleh berenggang ngan umar taw kawan²...klu dia xtdo saya pon memng xtdo..tp klu saya ngantok mcm mn sekali pon saya tahan dulu ..andai saya tdo pon (terlelap) pasti rase xbest sb dia selalu tdo bwh ketiak saya kot hihi......ats katil tu umar yang punyer..tdo abih ruang..ibu ngan baba tdo hujung / bucu katil jer hahahaha

----agak² tajuk ngan entry tu ader kesefahaman x hihihi


p/s :- membilang hari mau pulang di kampung...rindu nak ziarah,bersih,baca yassin,tgk kubur arwah mak (al-fatihah untuk mak)

i love this song!-saleem

Bukan kerana paras dan rupa
Menyayangimu sepenuh hati
Bukan kerana emas permata
Cintaku tulus suci

Bumi yang mana tak ditimpa hujan
Lautan yang mana tak bergelora
Begitu juga dengan kasih kita
Penuh ranjau berduri

Berjanjilah oh kekasih
Hanya aku bertahta dihatimu
Buangkanlah kesangsian
Hulurkanlah seribu kasih sayang

Usah diungkit sejarah dulu
Luka yang pahit biarkan berlalu
Selagi nyawa dikandung badan
Engkau tetap ku sayang

Berjanjilah oh kekasih
Hanya aku bertahta dihatimu
Buangkanlah kesangsian
Hulurkanlah seribu kasih sayang

Usah diungkit sejarah dulu
Luka yang pahit biarkan berlalu
Selagi nyawa dikandung badan
Engkau tetap ku sayang
Bukan kerana paras dan rupa
Menyayangimu sepenuh hati
Bukan kerana emas permata


Cintaku tulus suci------> I LOVE U SAYANG

Sunday, January 29, 2012

nak prosperity please!!

gambar di ats adalah untuk entry minggu lepas lagi tapi sy luper untuk publish kan hihi..sekarang tekak mcm nak mkn prosperity jer...alamak!!caner nak kurus asik mkn mcm ni jer kan :P

saper yang baik hati tu,antar la kat opis sy...mkn lada itam byk² leh kurangkan stress x kwn² hihihi


p/s : rindu Umar Asif ...

no mood!

salam kwn²...salam ceria selalu okey..arini pagi ni tengahari ni saya xder mood..pagi yang murung....

Tuesday, January 24, 2012

macam BELACAN!!

cube kwn² teka aper dalam gambar kotak kat sebelah tu..mcm belacan kan hihihi...tp sebenarnyer ubat lipas :)

pulut berinti!

air tanagan saya tu pulut berinti kat atas tu hehehe...xpandai buat tapi buat gak la..xkira la sedap ker xsedap ker asal buat kan u olls...saya ni memang jenis xder seni(tanagan xder seni)buat paper pon mesti nmpak mcm x ok okey..aritu ader gak wat cek mek molek tp xmenjadi hahaha yang jadinyer cek mek mok hahahaha...malu nak letak gambar...yang pulut berinti ni pon masukkan biler tgk mcm ok sikit jer taw hahahaha...inilah sarapan kami di hari last cuti aritu hihihi...nak resepi ker??--ala...nanti u olls search dekat internet eh..saya bukan aper ,sb saya xpandai buat tu yang malasa nak bg resepi yang saya buat ni..kot² bagi resepi salah kan hihihi

x balik kg poon!!

salam kekwn...masih di kg ker semua..best la semua balik kg...mmm nyaman nyer udara kg kn...saya sekeluarga xbalik kg raya cine kali ini(2012)..bertapak di kl sajer...biasanyer sebelumni biler raya cine saya sekeluarga akan balik kg...xpernah xbalik ... bukan sengaja xnak balik tp mengikut plan by plan hihihi...saya sekluarga akan balik lama lagi taw,bulan 4..mak ai jenuh lagi nak tunggu bulan 4 ni...ade wedding sepupu belah hubby..so kami decide nak amik cuti agak panjang di situ..that why la xbalik raya cine kali ni..sb kalu balik mesti nak tmbh lagi cuti yg berlebihan 3 hari tu kan...akhir taun lambat lagi,cuti xbyk..ciput mcm kue siput jer...so decide bulan 4 kami berholiday di kg okey...xsabar nyer nak balik kg...

Wednesday, January 18, 2012

yellow like spongebob!!

saya nak kongsi pembakar roti ngan kwn²...sekarang memng byk design kalu kiter tgk kat kedai..ader yang macam ni,macam tu kan..tp yang sy nak bg tahu ni lain yg lain yang penah sy jumpe ..terkejut gak,tp terkejut dalam gelak la...semua ckp cute,tp kat mane cute xth la hahaha mungkin saya ni bukan penggemar yang tegar citer kartoon,so sbb tu xnmpak kat mana cute nye si spongebob tu hihihihi(jahat saya kn)...



ini barang bos punyer..dia yang cari, n kongsi gune sama di opis...kami di opis penggemar yang amat tegar gak la pada roti ni...roti gardenia yang besar & tnggi mcm KLCC tu pon leh abis dalam sehari hahahahaha...


cara dia:- kene dua keping setiap satu untuk di bakar, baru spongebob tu melekat kat roti..

merah!

Saper kat sini pandai naik moto?..angkat tgn..
naik motor tu jgn luper pakai helmet yer...
saper suke merempit??..saya suke naik moto..tp dh lama xbw moto,klu sy bawa moto memng xingt dunia..tmbh² klu naik motor yg baru lg--bau² kedai+plastik lgi...klu naik tu mesti(bersiuwwww,berdersing-->org timor kata la)...



tgk la,Umar asif pon ader helmet..kaler merah menyala siap lubang² lagi hehehehe...(ini kije ibu la ni)--mulut muncung jer biler ibu letak helmet baru ni hehehe..

Tuesday, January 17, 2012

asik masuk mulut jer!

mcm mn nak kurus asik mkn ajer...wat kijer sambil mkn roti...(semlm punyer cite)

---- >

selamat pagi Rabu..

jom mulakan dengan senyuman...jom langsaikan kijer² atas meja dulu nak...arini...jom sopink nak!!!-hahahha...kkwn² yang tahu der sale tu jng luper bg tahu sy eh......kwn² arini mcm mn?hope semua still ader semngat lgi yer terutama untuk yg bekerja hehehe...maklum la kn,sy ni klu buleh nak duk melekat kat umh jer...malas nk kijer..nak jaga ank jer tp nnati xder wit poket kan..xleh nak belanjer sakan kan,xleh nak bazirkan duit biler da jualan murah tahap gaban kan...mmm yer lah..jom la kiter ramai² langsaikan hutang kijer dulu ...jom!!

---- buat kijer sambil teguk air sepuncak alam ini...klu kwn² nak tahu,minimum saya minum 10 kali setinggi gelas ini tiap² ari...tu yang asyik nak terkucil ajer..bukan byk pon sy minum,baru 10 x gelas jer kan..u olls lg byk kn kn...

Monday, January 16, 2012

sushishan


mahu selitkan beberapa keping gambar sushi yang di klip² time jemari memetik buah carom...sushi ini bukan di kedai punyer..bukan di Jaya Jusco..bukan di Tesco..mahu pon di mana² tp tp sushi ini dari dapon kak hana,salah seorang kwn saya di opis..dia memang suka masak²..ini buatannyer sendiri taw...best sangat,sejibik macam dekat Jaya Jusco punyer taw...tapi kan kwn²,saya bukan penggemar yang tegar sangat ngan sushishan ni..tekak saya kata sedap nasi lagi la..tp buatan kak hana ini memang power ringes nyer lah!!!






             











  ------------>  itu jari kata best wooo....

bersketsa sekejap..

perghhh...baru lepas meregangkan jari jemari dengan keyboard untuk arini...siapkan kerja yang dh berselerak ats meja..skrg time jari jemari relaks untuk entry arini...

ok,saya xnak membebel panjang²..bukanyer org suke kalu bebelan ni kan..tgk pada tajuk kat atas tu macam sketsa drama lak(pengaruh tv kuat saya ni)...yerla kawan²..lumrah hidup kan,bukan senang untuk senang,tapi payah tu sentiasa jer ader kan ...pagi² bangun awl..terpaksa awl...dulu bangun tu xder la awl sangat,sedang² jer klu nak pergi kijer...keluar umh pagi² pon terpaksa awl..sungguh penat n kesabaran sajer...saper suh tinggal jauh!!??opss bukan sebab tu ajer ok..ader sebab² lain gak..saya rasa umah saya xder la jauh..sekejap jer klu nak smpai opis tu tp dek kerana sekolah buke of cos la jln jem tahap lemas kan..n ikut time gak tahap jem nenas ni...klu kami tersesak sekali pon still lagi smpai opis tu xder la darah merah dekat punch card tu opsss sekarang gune ibu jari okey...mengantok tu xyah ckp la...kadang tertido dalam kete smbil tepuk² Umar comey tido...time balik opis lak bukan seawal yang sepatutnyer kwn²...klu masuk dalam 7 lebih balik umah lak sepatutnyer kul 5 tu leh terbang dh tp kerana sb lain kene balik lewat..hampir kul 6 baru terbang balik..kalu x 5.30 tu tercegat dalam umah,agak wasting time kat situ...klu bulan pose jenuh aku lepak dulu...xnak xnak xnak ok...pose 4.30p.m aku dh terbang okey...kul 5.00 mesti cpt² pikul beg n berlari anak amik Umar kat taska(SEKOLAH)...biler ptg mesti xsabo nak amik Umar ...klu dulu tmbah lagi satu ayat xsabo nak terbang balik umah gak...penat sungguh perjalan seharian..smpai umh kene gaduh² ngan periok belanga lak...klu x meggie pon ok..tp tp tp tp....ohh penat... biler ari minggu rs mcm horey sesgt sb xyah bangun pepagi buta...sib baik HUBBY der bantu..byk gak kijer dia bantu klu xmemng tahap cipan la saya nih....oit!berjela pulak..leh jd cerpen x..buat buku ker ...der suit smpingan muahahaha(pulak)..k lah lain kali la pulak saya bersketsa okey yer kwn²...sebab nak layan fb jap hihihi

p/s :- tadi pegi taska nak amik botol susu tertinggal untuk pam tp saya jenguk UA mcm main sorok²..bukan aper takut dia menangis nampak saya nanti...nak ikut...

Sunday, January 15, 2012

GA TAHUN BARU CIK BAMBAM

saLam u olls...sy nk try contest ni lah gak...contest GA TAHUN BARU ~ CIK BAMBAM yang di tag oleh kwn saya mommy izzah..so nk cube² la gak hihihi tp sy xder kenalan ramai lg...so pasni harap² ader la sorang dua yang nak tinggal kan link dia kat sy n jd kenalan sy hihihi(mcm desperated pulak saya nih hihihi) ok la u olls pon try la kot
condition nyer adalah :-

  1. Letak banner ini di dalam entry anda dan link kan ke entry CIK BAMBAM comey..
  2. Follow blog tuan tanah nie.. (haruslahhh kan!hehe) dan rajinkanlah jari jemari untuk terjah blog Cik Bambam yang lagi satu nie.. CIK BAMBAM LAGI SATU
  3. Klik LIKE Fan page Bambam's Story dekat SINI..
  4. Tag lar sorang dua kenalan blogger anda~ untuk besarkan lagi empangan..
  5. Tinggalkan link serta id di pesanan ringkas..
  6. Tarikh tutup end of January 2012 iaitu 31/01/2012
jom rerama join ini contest....

saya mahu tag ini orang(walaupon dia sudah tag saya hehe..)
          jugak

duyan oh duyan

Simpan tapi xbasi lagi kot hahahaha

Lama dh saya masukkan entry ni tapi duk di draft ajer hihihi...2minggu yang lepas saya terasa amat terliur(ayat skema) sgt ngan duyan ni...xleh tgk duyan yg org jual rasa mcm excaited sgt nak mkn hihihi..aritu paksa hubby beli (sb dia xsuka sgt mkn duyan,seulas dia sebiji saya hihihi)...ok biler dh beli n masa di beli tu saya seakan mahu beli semua nak rasa hahahaha..tp beli gak dalam 4biji buah duyon..aper lagi tnpa di plan saya pon beli pulut n jadikan pulut duyan hihihi..mala tu kami berpicnic dengan durian ajer hihihi..mmm waper ulas sy mkn xingt bimbang gak takut takut Umar panas kan mlm nnati sb saya still lg BF kan dia...tp tanpa dipikir dengan perasaan n teruja yang amat saya makan agak byk gak akibatnyer mlm tu sy kepanasan hahahaha....tapi puas sb dpt mkn duyan hihihihihi....


                                              x sedap mana pon...ader yang terliur x hihihih

p/s : nak makan duyan musang king lak....biler tu!!!--please kwn² kiter g makan duyan :)

4 taun berlalu

Bismillahirrahmanirohim....& assalamualaikum...

16.01.2012---genap 4 taun berkhidmat untuk negara ececece hahaha...berkhidmat dlm gov...alhamdulillah smpai sekarang saya masih lagi bekerja dengan gov..syukur pada-mu memberi saya pintu rezeki di sini untuk sesuap nasi untuk sesuap rezeki....di manakah sy bekerja??ader yang bertanya kah??--ok saya bekerja di kl, chan sow lim tempatnya...bekerja di JANDA KAYA RAYA opssss...mahu kene tembak aku kah!!!Di Jabatan Kerja Raya a.k.a JKR...4 taun la aku membuat kerja-kerja amal dalam unit saya hehehe maksud sya 4 taun duk buat benda sama still xnak tukar hihihi but surat layang untuk tukar unit dah di layang kan dari tahun lepas lagi tapi berita menarik lum lagi saya dengar...jangan masuk fail saje sesaje sudah la..klu macam tu,agaknyer nak surat layang baru la tu hehehe....kawan²??--kawan² kat sini semua ok ok belaka... so gooddd....nak tunggu pencen memang lelambat lagi lah..baru merangkak tapi yang penting surat pencen saya dah letak tandatgn opsss...alhamdulillah....ok la..di pagi isnin yang indah ini(padahal arini isnin malas sekali nak kijer sb dah 2 ari rest kat umah main ngan Umar asif layan Baba Lagi yg suker tgk cite mat saleh jer(tp dh nmpak potensi kurang citer mat saleh sb ibu tekan cite melayu jer muahahaha)...k lah hoper u olls semua enjoy ngan life u olls gak eh..bye-bye---muahhh sekali ohhhh sambut cpt².... :)

 ini gambar yang paling xsenonoh saya buat hihihi --- induksi di gem resort --- nantok sungguh ni,tido camni agak² org gelak tak u olls...




p/s : rindu Umar asif dekat Taska ...




Sunday, January 8, 2012

tudung baru dari ain

yap...arini aku dapat tudung pink..super comey n sweet dari http://nurulain8888.blogspot.com ..leh la melaram nnti...hajat di hati nak melaram time cousin punyer wedding..tp hati rasa xsabar nak test tudung ni,bukan aper saya ni jenis klu dh xselesa pakai tu mesti saya offer kat adik ... tapi yang kali ini comey jer tudung tu..nnti saya muat turunkan yer...klu berminat leh la order dari ain tu..

kenapala lagu ni best sgt

video

my life-love u darlink

                                                                  my hubby






                                                               my super duper cute son

ni saya,saya sedang berusaha turunkan berat badan sekarang ...nak jadi macam gambar di atas hehehehe--help me help me

                                               kami - momok kan saya hihi

SERANG SOGO

SALAM...

Hope di 9hb january ini kawan² masih lagi sihat berbahagia ngan life masing²..eh entry ni match ker ngan tajuk di ats tuh???...ekcely nak bagi tahu,minggu lepa sogo wat sale khas for member card...saya xder pon kad sogo,tp sib baik dpt information dari kwn katanye kad mybank boleh ajer so saya aper lg serang la sogo tu ngan mak mertua...mmm tp ramai giler n beratur bukan main panjang lg...so so so boring tunggu nak membayar...xbyk sopink pon sebenarnye becos payah nk pilih dhsatu,fitting room pon sesak mcm jln h.langat...kaunter nak byr pon mcm sesak nafas sy tgk...sib baik si comey saya tu tido jer time saya bersopink...sogo ni sentiasa ajer buat sale..so saper yang xpernah dtg tu mustahil la kan kecuali ibu² kakak² yang duk jauh dari kl tu mungkin la kan..so aper pon saya enjoy...





p/s :- keputusan perbicaraan anuar ibrahim.........tunggu


Thursday, January 5, 2012

Tahun baru - 2012

salam semua...arini 6hb 2012 sudah..rasanyer belum terlambat untuk sy ucapkan selamat tahun baru kepada rakan² blogger,rakan² sekalin...azam taun ini,sy ingin menjadi seorang yang berdisiplin...azam taun lepas????-ader ker ek??mmm dek kerana kesibukan menjadi ibu sy rasa xder azam taun lepas kot hihihi...semoga u olls semua berjaya aper yang diinginkan :)


p/s : teringat ngan 2 org abg saya di kampung :(

Wednesday, January 4, 2012

new blog

salam...

ini blog baru saya..dulu sy pernah ada blog ini nuyu-abit.blogspot tp sy close sekejap becos rasa xcukup masa dek kesibukan kot hihi..n try nak online balik tapi jadi putar belit(pada saya xth cara)...last sekali wat link baru ajer la...so sayang seribu kali saya becos kat blog lama byk jugak entry² yang saya muat turnkan..since dari 2008 saya mulai berblogging :)

xpala kan...so sila terjah di blog baru saya ini http://nurullovebeauty-nuyu.blogspot.com