Monday, May 28, 2012

mee suah !!

salam kwn² blogger..u olls pernah dgr x mee suah?pernah guner x?sy luper plak nak amik picture mee suah yg dibungkus cantik gitu...mulenyer saya tak terpikir pon nak buat mee suah ni taw...umar demam,sy suap spageti goreng xnak,suap nasi pon xnak..last sekali sy pon terpikir mee suah dlm almari yang dh sedia ader dlm tu..so kebetulan sy ader baca blog akak shahriah dia buat mee suah..sebelum ni sy masak mee suah tu goreng ngan ikan bilis campur telur ...sedap..last sekali saya buat sup n rendam mee suah tu ala bagai kiter gantikan bihun la kot hihihihi..tp tpt tp umar still xnak mkn taw..xlalu gamaknyer...sy klu umar xnak mkn sy mesti cari cara lain untuk kasi dia mkn jugak walau pon sikit taw..dulu klu dia demam n xnak mkn saya buat bubur jer, sekarang klu buat bubur dia xnak...mee suah pon umar xmakan sib baik ibu rendam sikit jer...last choice kot ibu pon amik kentang rebus n blend..klu lah ibu pandai buat kuah yang mcm dkt kfc tu alangkah bertambah best(mulut ibu)....kentang yg sy blend tu sy letak kuah sup sikit n garam sikit bg ader rasa..alahamdulillah licin semangkuk dia makan tp dua kali makan la :)..saya xboleh klu umar xmkn mesti sy cri benda lain untuk kasi selera mkn dia balik..semua ibu² pon mcm tu kan biler anak demam n xder selera mkn .... sempat ibu snap mee suah jer yg x berapa suah hihi...

mcm bihun jer kan nampak dlm gambar tapi kalu u olls xpercaya pergila kat kedai memang ader mee suah hihihi

6 comments:

  1. terjumpa info ni, pasal demam…. sharing is caring :) - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

    ReplyDelete
  2. A'ah...sya pn masakkan sup cendawan dgn mee suah utk anak2 smalam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan hihihi...sup cendawan eh,leh la sy try pasni hihihi

      Delete
  3. armouris - tq sudi share :)

    ReplyDelete
  4. memang nama dia mee suah ke? xpernah dgr lagi seblm ni.. hehe..

    ReplyDelete
  5. a'ah..memng der nama mee suah..giant ader,jj pon ader..

    ReplyDelete